luni , iunie 24 2024
Breaking News
Home / Constructii / Topograf Brasov

Topograf Brasov

Topograf Brasov

Topografia reprezinta o parte importanta din realizarea unui proiect. Un topograf Brasov este prezent pe santier in fiecare etapa a acestui proces de construire. Este necesara prezenta acestuia la inceput, in timpul lucrarilor si la finalul procesului.

Cu ce se ocupa un topograf Brasov pe santier?

topograf BrasovIn prima etapa, sunt necesare anumite lucrari premergatoare. Un topograf Brasov se ocupa de rezolvarea acestora. Sunt necesare cadastru si intabulare, lucrari de alipire si dezmembrare, plan topografic, trasare sau verificare limitelor de proprietate si consultanta.

Pe parcursul desfasurarii constructiilor trebuie, de asemenea, sa aiba grija la anumite aspecte. Vor oferi asistenta topografica  de santier, realizeaza calcul de cantitati si vor monitoriza cladirile adiacente, aflate in imediata apropiere a santierului.

Atributiile unui topograf Brasov dupa terminarea constructiei

La finalul lucrarilor de constructie urmeaza o serie de actiuni ce trebuie desfasurate. Se realizeaza planul AS-Build, care depisteaza neconformitatile dintre proiect si constructie. Apoi se intocmesc planuri topografice si lucrari de cadastru. Astfel se pot racorda noile constructii la utilitati. Lucrarile de cadastru si intabulare sunt necesare dupa terminarea constructiei pentru exploatarea acesteia. In cazul blocurilor de locuinte sau de birouri sunt necesare lucrari de apartamentare pentru a putea vinde sau inchiria aceste proprietati. Monitorizarea cladirii noi este necesara pentru a putea urmari comportarea in timp a constructiei si pentru a depista eventualele deplasari.

Check Also

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Ce avantaje si dezavantaje ofera o proiectare instalatii CCTV Brasov? Majoritatea antreprenorilor au ales deja …

Close