luni , iunie 24 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Ce inseamna ortodontie Brasov?

Stim cu totii ca exista pacienti care au nevoie de serviciile dentistilor specializati in ortodontie Brasov. Dar, ce este oare ortodontia si ce rol are aceasta? Exista persoane care nu cunosc foarte multe lucruri in legatura cu acest subiect. Tocmai despre aceste lucruri vom discuta in randurile care urmeaza.

Indiferent ca sunteti un pacient care are nevoie de o vizita la cabinetul de ortodontie sau vreti sa va informati, cititi pana la final. Va asiguram de faptul ca toate informatiile sunt foarte interesante.

Ortodontie Brasov: Ce este ortodontia?

Ortodontia este o ramura de specialitate a stomatologiei. Termenul „ortodontie” provine din limba greaca, de la cuvintele „orthos” care inseamna drept sau corect si „dontic” care inseamna dinti.

Ortodontie BrasovPrin urmare, ortodontia descrie practica indreptarii dintilor nealiniati sau a malocluziilor. Medicii stomatologi specializati in ortodontie pot avea un rol important in ceea ce priveste gestionarea pozitionarii anormale a dintilor, maxilarelor si fetei.

Ortodontia are beneficii suplimentare fata de imbunatatirea aspectului cosmetic. Beneficiile optarii pentru indreptarea dintilor includ:

 • Imbunatatirea stimei de sine.
 • Functia imbunatatita a dintilor, inclusiv o mestecare mai buna si o pronuntie si vorbire mai clare.
 • Risc redus de aparitie a cariilor dentare datorita colectarii particulelor de alimente intre dinti.
 • Risc redus de ranire a gingiilor si risc redus de aparitie a unor traume din cauza supramuscaturilor si malocluziilor.

Obiectivele tratamentului ortodontic

Tratamentul efectuat de catre dentistii specializati in ortodontie Brasov au anumite obiective, precum cele de mai jos:

 • Ofera corectie cosmetica si imbunatatirea aspectului.
 • Ofera o muscatura functionala sanatoasa.

Prevenirea bolilor dentare.

Unele dintre malocluziile dentare care pot fi corectate prin ortodontie includ:

 1. Dinti aglomerati – Inghesuirea dintilor sau alinierea slaba a dintilor, poate fi prea mare pentru gura. Acest lucru duce la o muscatura slaba, si mai ales la un aspect neplacut. Cei mai frecventi dinti care devin inghesuiti sunt caninii superiori.
 2. muscatura deschisa – Aceasta apare atunci cand capatul inferior al dintilor frontali superiori nu atinge capatul superior al dintilor frontali inferiori. Acest lucru duce la o mestecare insuficienta.
 3. Muscatura excesiva profunda – Aceasta situatie este atunci cand dintii frontali de sus si de jos nu sunt aliniati, iar dintii de jos tind sa atinga cerul gurii, daunand uneori gingiilor. Acest lucru poate duce la deteriorarea gingiilor, boli ale gingiilor, pierderea dintilor si uzura dintilor.
 4. Muscatura incrucisata – Aceasta apare atunci cand capetele dintilor nu se intalnesc. Muscatura incrucisata conduce la aspect slab, mestecare insuficienta si dinti usor erodabili.
  Spatiere – Distanta nenaturala dintre dinti poate rezulta din dintii slab dezvoltati, mai mici sau lipsa.

Metode adoptate de specialistii in ortodontie

Dintii pot fi indreptati de catre specialistii in ortodontie Brasov la adulti, adolescenti sau copii, folosind aparatul dentar care poate fi fix sau detasabil. Acestea pot fi ajustate si pot indrepta dintii, permitand in acelasi timp cresterea si dezvoltarea.

Riscurile tratamentului ortodontic

Unul dintre cele mai importante riscuri care trebuie luate in considerare in ortodontie este esecul de a obtine rezultatul dorit in urma tratamentului.

Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, beneficiile tratamentului depasesc posibilele riscuri si dezavantaje. Unele dintre riscuri includ: cariile dentare precoce, pierderea suportului gingiilor, resorbtia radiculara sau dizolvarea radacinilor dintilor.

Concluzie

Cand vine vorba despre ortodontie Brasov, aceasta este o ramura a stomatologiei care se ocupa de indreptarea dintilor nealiniati sau a malocluziilor. Aceasta procedura are foarte multe beneficii, iar riscurile sunt minime. Tocmai din acest motiv, cabinetele stomatologilor specializati in aceasta ramura a stomatologiei sunt vizitate mereu de pacienti.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Beneficiile semnificative ale unei operatii pe pleoape Procedurile de operatii pe pleoape sunt din ce …

Close