joi , decembrie 7 2023
Home / Casa si Gradina / Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Tipuri de asfalt fabricate intr-o statie asfalt Brasov

In viata de zi cu zi, vedem cu totii asfalt peste tot pe unde ne uitam, iar acesta este fabricat intr-o statie asfalt Brasov. Pe fiecare strada din oras pe care ne plimbam cu masina sau pe jos, trecem peste asfalt.

Intalnim asfalt cand mergem sa ne plimbam in parc, sau cand ne lasam masina intr-o parcare publica sau privata. Asfaltul poate fi folosit chiar si pentru a amenaja o curte sau o alee de acces.

Dupa cum se poate vedea, asfaltul are foarte multe aplicatii, iar acest lucru se datoreaza in totalitate beneficiilor sale. De exemplu, este un material durabil si rezistent la diversi factori daunatori precum temperaturi extreme, trafic greu, trafic intens, etc.

Asfaltul are de asemenea costuri avantajoase, este usor de intretinut si ofera foarte multe alte avantaje. Este firesc ca datorita acestor avantaje, sa fie folosit in atat de multe situatii.

Statie asfalt Brasov: Tipuri de asfalt

Statie Asfalt BrasovCand vine vorba despre tipurile de asfalt fabricate intr-o statie asfalt Brasov, mentionam ca exista mai multe optiuni. Se poate alege asfaltul in functie de aplicatia dorita, si in functie de specificatiile dorite. Va prezentam in continuare tipurile de asfalt fabricate intr-o statie de asfalt:

1. Asfalt standard

In momentul in care discutam despre asfalt standard, ne referim la cel mai ieftin asfalt disponibil. Acesta poate fi folosit pentru diverse proiecte de asfaltare. De exemplu, pentru a asfalta o curte sau parcarea unei firme, acesta este asfaltul perfect.

2. Asfalt modificat cu polimeri

In ceea ce priveste asfaltul modificat cu polimeri, mentionam ca acesta are in componenta diversi polimeri.

Acestia sunt folositi dat fiind faptul ca imbunatatesc rezistenta asfaltului atat la temperaturi extreme cat si la uzura. In comparatie cu asfaltul standard, asfaltul modificat cu polimeri are o calitate superioara.

3. Asfalt poros

Acest tip de asfalt are o caracteristica foarte importanta. Mai exact, ii ofera apei posibilitatea de a se scurge in sol. Datorita acestei caracteristici, asfaltul poros este ideal pentru a fi folosit in zone in care cad cantitati mari de precipitatii.

Existenta asfaltului poros diminueaza semnificativ formarea baltilor pe suprafata drumului. Acesta este un avantaj pentru soferi deoarece asfaltul poros ofera pneurilor o aderenta mai buna la suprafata drumului.

4. Asfalt dens

Asfaltul dens sau asfaltul compactat se realizeaza prin comprimarea stratului superior de asfalt pentru producerea unei suprafate densa si uniforma. De obicei, se foloseste asfaltul dens in zonele in care exista trafic intens, si in zonele in care se doreste o rezistenta la uzura foarte mare.

5. Asfalt reciclat

In ceea ce priveste asfaltul reciclat, acesta este obtinut in urma reciclarii asfaltului vechi. Se zdrobeste si se amesteca acest asfalt cu materiale noi astfel incat sa se obtina asfalt nou.
Acest tip de asfalt poate costa mai putin in comparatie cu asfaltul nou, si este si ecologic. Tocmai de aceea, este folosit in multe proiecte de asfaltare.

6. Asfalt colorat

Ultimul tip de asfalt fabricat intr-o statie asfalt Brasov este asfaltul colorat. Acesta este folosit cu scopul de crea modele si culori diferite pe suprafetele drumurilor si trotuarelor.

Pentru obtinerea asfaltului colorat, se amesteca pigmentii cu asfaltul inainte de turnare, astfel incat sa poata fi obtinute culori precum rosu, galben sau verde.

Asadar, acestea sunt tipurile de asfalt care pot fi obtinute intr-o statie asfalt Brasov. Tipul de asfalt se va alege in functie de proiectul de asfaltare derulat.

Check Also

Dezinsectie Medias

Dezinsectie Medias

Este nevoie de dezinsectie Medias profesionala pentru exterminarea insectelor? De cele mai multe ori, oamenii …

Close