marți , octombrie 3 2023
Home / Casa si Gradina / Optati pentru un ingrasamant cu zeolit natural

Optati pentru un ingrasamant cu zeolit natural

Optati pentru un ingrasamant cu zeolit natural

Zeolitii provin din tufurile vulcanice. Aceste tufuri sunt bogate in acest mineral, ele avand o concentratie de peste 90% zeolit natural. Aluminosilicatii au o structura reticulara, avand capacitatea de a pierde si a castiga reversibil apa. Aceasta capacitate este foarte utila plantelor. Proprietatile de desorbtie, absorbtie si schimb ionic sunt exact ce au nevoie plantele pentru o crestere cat mai armonioasa.

De ce sa alegeti ingrasaminte cu zeolit natural?

zeolit naturalZeolitii sunt recunoscuti pentru faptul ca au un efect benefic asupra plantelor din cultura. Folosind zeoliti, veti constata ca ati facut o alegere excelenta deoarece acestia au niste proprietati unice. Ei vor putea castiga, dar si pierde reversibil apa. Veti constata ca recoltele vor fi imbunatatite, iar solurile vor fi reglate astfel incat vor deveni mai fertile.

Folosirea de ingrasamant cu zeolit natural este foarte utila pentru a imbogati solurile acide, dar si pe cele nisipoase cu potasiu si magneziu. Veti constata ca acest ingrasamant va fi excelent pentru refacerea microbiologiei solului. Zeolitul este foarte bun dozator si reglator de apa, dar si de elemente nutritive. Acesta ajuta la o mentinere cat mai sanatoasa a plantelor.

Alte avantaje de care sa tineti cont

Printre avantaje se mai numara si faptul ca zeolitul reduce levigarea anumitor nutrienti in sol. Veti constata ca acest ingrasamant va permite plantelor sa ia din sol cantitatea de substante de care au nevoie. Plantele vor putea astfel sa creasca armonios. De asemenea, vor fi reduse si cheltuielile necesare pentru ingrijirea plantatiilor. Aceste cheltuieli sunt foarte costisitoare, iar reducerea lor este un aspect foarte important.

Ingrasamintele cu zeolit vor fi esentiale si vor oferi toate avantajele pe care vi le veti dori. Veti constata ca imbogatirea solului cu zeolit este un proces de durata. Rezultatele maxime vor putea fi obtinute in doi sau trei ani de la aplicarea acestora.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Tipuri de asfalt fabricate intr-o statie asfalt Brasov In viata de zi cu zi, vedem …

Close