joi , decembrie 7 2023
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Unde este nevoie de proiectare instalatii curenti slabi?

Serviciile de proiectare instalatii curenti slabi sunt deosebit de utile pentru diverse cladiri. Este vorba despre cladirile in care isi desfasoara activitatea firmele de exemplu. Este necesara proiectarea unei asemenea instalatii din motive pe care vi le vom prezenta in randurile de mai jos.

Proiectare Instalatii Curenti SlabiEste necesara proiectarea instalatiei pentru curenti slabi si cand vine vorba despre alte cladiri. Mai exact este vorba despre cladirile in care institutii ale statului isi desfasoara activitatea. Chiar si in unitatile de cazare sau in casele oamenilor sunt intalniti curentii slabi.

Ei bine, indiferent de locul in care acestia sunt prezenti, este necesara proiectarea lor. Ce sunt insa acesti curenti si ce rol indeplinesc acestia, aflati in continuare.

Serviciile de proiectare instalatii curenti slabi

Asadar, am vazut exemple de cladiri in care intalnim curentii slabi, despre care discutam chiar acum. Retelele de curenti slabi fac parte din sistemele de inginerie ale cladirilor. Orice retea de cablu poate fi numita retea de curenti slabi, atunci cand prin cabluri nu circula curenti cu putere, ci curenti de informatii cu o tensiune de la 12 V la 24 V si masurati in miliamperi.

Principalele cerinte care se impun retelelor de joasa tensiune sunt fiabilitatea lor ridicata, functionarea corecta fara erori de diferite tipuri si defectiuni, costul redus in constructie si exploatare, scalabilitate.

Datorita utilizarii sistemelor de curenti slabi, este posibila asigurarea calitatii tuturor tipurilor de comunicatii si a functionarii retelelor de calculatoare. In functie de scopul si domeniul de aplicare, sistemele cu curent redus (curenti slabi) pot fi impartite in sisteme casnice si comerciale.

In prezent, retelele de joasa tensiune ofera o oportunitate de a oferi si de a crea:

 • Receptie si distributie televiziune terestra si prin satelit.
 • Acces la reteaua de telefonie.
 • Acces la retea globala.
 • Acces la reteaua de difuzare prin fir.
 • Sisteme de securitate si incendiu (alarme antiincendiu si efractie, supraveghere video).
 • Sisteme de avertizare si alarma.
 • Sisteme dencablare structurata (SCS).
 • Sisteme de control acces la obiecte (porti, bariere, turnichete).
 • Sisteme automate de contabilitate si management al energiei (contoare de energie electrica, apometre, automatizari pentru locuinte).
 • Retea locala (LAN).
 • Sistem de interfon (PBX).

Cine ma ajuta cu serviciul de proiectare a instalatiei?

Ei bine, acum ati vazut despre ce este vorba cand se discuta despre o proiectare instalatii curenti slabi. Ati vazut ce sunt acestia si in ce scopuri pot fi ei folositi.

Probabil ca va intrebati cine va poate ajuta in legatura cu serviciul de proiectare a instalatiei curentilor slabi. Daca aveti nevoie de o astfel de proiectare, puteti cere referinte cunostintelor care deja au optat pentru acest serviciu.

Daca nu aveti cui sa cereti referinte, nu trebuie sa va faceti griji. Este simplu si rapid de gasit o asemenea firma. Trebuie doar sa va alocati cateva minute pentru a efectua o cautare pe Google. Veti gasi firme autorizate ANRE, care va pot crea prioiectarea instalatiei in functie de propriile necesitati.

Puteti pentru a va fi mai usor, sa studiati cu mare atentie recenziile online ale firmelor respective. In cazul in care intalniti mai multe recenzii negative, ar trebui sa evitati sa colaborati cu firma respectiva.

Cand recenziile sunt pozitive, acesta este un semn clar ca firma respectiva da dovada de seriozitate. Alegeti o asemenea firma pentru proiectarea instalatiei si asteptati ca proiectul sa fie gata cat mai repede.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Tipuri de asfalt fabricate intr-o statie asfalt Brasov In viata de zi cu zi, vedem …

Close