joi , septembrie 29 2022
Breaking News
Home / Sanatate / Nastere Naturala – Beneficii

Nastere Naturala – Beneficii

Nastere Naturala

nastere naturalaNasterea unui copil fara ajutorul medicamentelor sau interventiilor chirurgicale poate fi extrem de solicitanta. Totusi, o nastere naturala poate sa aduca multe beneficii pe termen lung. Spre exemplu, recuperarea post natala este mult mai rapida iar alaptarea poate incepe mult mai devreme. Nasterea naturala ofera mult mai multe beneficii decat oricare alt tip de nastere.

Ditta Depner se specializeaza in oferirea de cursuri prenatale, invatand viitoarele mamici orice au nevoie sa stie legat de nasterea naturala. Pentru multe femei, momentul nasterii reprezinta un motiv de teama si de ingrijorare. De aceea, din ce in ce mai multe viitoare mamici apeleaza la cezariana. Din nefericire, neinformarea poate avea urmari grave. Asadar, pentru a va ajuta, am pregatit mai multe informatii despre ce implica o nastere naturala.

Nastere naturala – beneficii

Cel mai mare beneficiu oferit de o nastere naturala este probabil reducerea riscului de cancer la san. In timpul sarcinii dar si dupa nastere, au loc diverse modificari hormonale in organism. Acestea au un rol benefic asupra organismului si reduc riscul aparitiei cancerului. Medicii afirma ca o alaptare care dureaza mai mult protejeaza femeile mai bine. In cazul nasterii prin cezariana, cresc automat si sansele aparitiei tumorilor la san.

Un alt avantaj oferit de o nastere naturala este inceperea mai rapida a procesului de alaptare. Spre deosebire de nasterea prin cezariana, la nasterea naturala alaptarea dureaza mult mai mult. Recuperarea este si ea mult mai rapida, ceea ce ofera posibilitatea conceperii altui copil mai devreme. In cazul nasterilor prin cezariana, recuperarea este mult mai lenta si mai dureroasa.

Diferente ale comportamentului nou-nascutului

Se observa diferente chiar si in cazul nou-nascutilor pe cale naturala. Acestia sunt mult mai alerti si mai activi, chiar si la cateva ore dupa nastere. Scorup lor Apgar este mult mai bun decat al copiilor nascuti prin cezariana. In cazul acestora din urma, doctorii se vor chinui mai mult sa le stabilizeze functiile vitale si sa ii faca sa planga.

 

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Beneficiile semnificative ale unei operatii pe pleoape Procedurile de operatii pe pleoape sunt din ce …

Close