luni , iunie 24 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Mulci gradina – trucuri pentru o gradina ingrijita

Mulci gradina – trucuri pentru o gradina ingrijita

Mulci gradina – trucuri pentru o gradina ingrijita

Acesta are o sumedenie de beneficii. In primul rand, el va avea un impact direct asupra evaporarii apei din sol. Folosind un mulci gradina, veti constata ca apa va ramane la nivelul radacinilor plantelor. Acestea vor fi protejate de diferentele bruste de temperatura. Mulciul organic poate fi folosit si pentru asigurarea substantelor hranitoare.

Utilitatea unui mulci gradina adecvat

Folosindu-va de mulci, veti tine „ostatatice” in pamant substantele necesare dezvoltarii plantelor. Aceste substante nu vor mai fi spalate. Ele vor ramane mereu la dispozitia plantelor voastre. Buruienile vor fi inabusite, dezvoltarea lor fiind diminuata. Patrunderea luminii nu va mai fi facilitata, de aceea multe buruieni nu vor mai ajunge sa incolteasca.

Microorganismele se vor inmulti datorita mulciului organic, plantele vor fi protejate de daunatori. De asemenea, veti mai vedea ca mulciul va da gradinii un aspect ingrijit si natural. Stropirea cu noroi pe timp de ploaie va fi inlaturata, iar mucegaiul nu se va mai forma.

Cele mai folosite tipuri de mulci

Compostul de gradina este cel mai indragit mulci gradina. Acesta are o reactie neutra, fiind mai bun chiar si decat balegarul. El contine numeroase substante hranitoare, dar mai ales fosfor, foarte util plantelor.

Balegarul bine maturat este o alta solutie pentru voi. El va avea o reactie slab alcalina. Ideal ar fi sa combinati acest mulci cu pamant, pentru ca eficienta sa sa fie sporita.

Iarba cosita este si ea o optiune pentru voi. Fiind foarte bogata in azot, aceasta este un material la indemana pe care ar trebui sa va bazati. Ideal ar fi sa o folositi atunci cand se zvanta.

Rumegusul si talasul au o reactie slab acida, de aceea sunt si ele indicate. Puteti folosi acest mulci pentru culturile de legume, dar si pentru fructele perene. Nu ar trebui sa-l folositi la culturile anuale pentru ca in timp se va mari aciditatea solului.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

De ce este recomandata alegerea unor termopane Salamander Brasov? Atunci cand aveti nevoie de usi …

Close