miercuri , februarie 21 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Intretinere Gazon – Realizare

Intretinere Gazon – Realizare

Intretinere Gazon 

Cu totii stim cat de neplacut este atunci cand incercam sa ne mentinem gazonul impecabil, dar buruienile ne strica planurile. De multe ori, acesti musafiri nepoftiti tind sa ne invadeze gradina sau gazonul atunci cand ne asteptam mai putin. Din pacate, oricat de mult va doriti sa scapati de buruieni, metodele chimice de combatere ar trebui evitate. Pentru o buna intretinere gazon, va oferim urmatoarele sfaturi pentru a scapa de buruieni.

Intretinere Gazon – sfaturi de urmat

Intretinere gazon

Stiti vorba aceea ”mai bine sa previi decat sa combati?” Ea este inca adevarata. Asadar, haideti sa analizam care sunt principalele tipuri de buruieni, precum si cauza aparitiei lor. La final, vom incerca sa gasim si o solutie pentru ele. Sunt trei tipuri principale de buruieni care se inmultesc prin seminte. Acestea sunt patlagina, traista-ciobanului si papadia.

In general, aceste tipuri de buruieni apar doar odata pe an, in perioada verii. In acest timp, ele vor raspandi insa seminte care vor germina pe o perioada extinsa de timp. Cea mai buna solutie in acest caz este sa asteptati 2-3 saptamani primavara, pentru ca buruienile sa apara. Puteti apoi sa le smulgeti sau sa erbicidati zona. Pentru o buna intretinere gazon, aveti grija ca acesta sa fie compact si fara goluri, pentru a nu favoriza dezvoltarea buruienilor.

Exista si buruieni care se inmultesc prin radacina. Cel mai notabil tip de buruiana de acest tip este pirul tarator. Pentru aceasta buruiana, cea mai buna metoda de combatere este prin erbicidae totala inainte de aplicarea gazonului. Una dintre cauzele aparitiei buruienilor este irigarea ineficienta. In cazul acesta, cea mai buna metoda de combatere este instalarea unui sistem de irigatii.

Fertilizarea gazonului

Este important si sa analizati tipul de sol pe care veti aplica gazonul. Astfel, puteti alege tipul potrivit de fertilizator potrivit pentru nevoile gazonului. In primele 2-3 luni de la montarea sau insamantarea gazonului, monitorizati-l indeaproape. Urmariti buruienile ce apar si indepartati-le manual pentru a evita infestarea.

 

Check Also

Mobila La Comanda Brasov

Mobila La Comanda Brasov

De ce ar trebui sa cumpar Mobila La Comanda Brasov noua pentru sufragerie? Oamenii au …

Close