luni , iunie 24 2024
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Tot ce trebuie sa stii despre cetatea Prejmer!

Cu siguranta ai citit cel putin un articol in mediul online despre Cetatea Prejmer. Sau, este probabil sa fi auzit persoane cunoscute care merg sa viziteze cetatea si biserica fortificata Prejmer.

Majoritatea oamenilor din Romania au auzit despre aceasta cetate si foarte multi au vizitat-o. In cazul in care nu te regasesti in aceasta categorie, ar trebui sa citesti cu atentie. Vei descoperi informatii care iti pot fi utile. Vei afla unde se afla cetatea, ce program de vizitare are dar si alte lucruri foarte interesante.

Biserica si cetatea Prejmer: Localizare

Asadar, cel mai important lucru de mentionat atunci cand discutam despre un obiectiv turistic este localizarea acestuia. In consecinta, cetatea si biserica fortificata Prejmer se afla in localicatea care are acelasi nume.

Prejmer este o comuna din judetul Brasov, iar intre comuna si orasul resedinta de judet exista o distanta de 15 kilometri. Tot in ceea ce priveste localizarea comunei mentionam ca Valea Oltului se afla in sudul Prejmerului, la 5 kilometri distanta.

Cetatea PrejmerDe asemenea, in nodrul comunei se afla Muntii Intorsurii. Distanta este mai mare decat pana la Valea Oltului dar mai mica decat pana la Brasov. Adica, discutam despre o distanta intre comuna Prejmer si Muntii Intorsurii de doar 10 kilometri.

Daca iti doresti sa ajungi la cetatea Prejmer si la biserica fortificata, poti sosi cu masina personala. Drumul este unul foarte bun iar de la Brasov vei ajunge in maxim un sfert de ora. Exista si legaturi cu Brasovul sau Sf. Gheorghe pe cale ferata. Deci, comuna Prejmer este usor accesibila turistilor.

Cetatea si biserica Prejmer: Obiectiv turistic

Exista multe obiective turistice in judetul Brasov, iar cetatea Prejmer si biserica fortificata se numara printre ele. De fapt, biserica si cetatea din comuna Prejmer reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic din judetul Brasov.

Totodata, este un obiectiv turistic numit “Bijuteria Transilvanie”. Si cu siguranta nu este o exagerare din moment ce este notat cu trei stele in faimosul Ghid Turistic Michelin.

Desi exista foarte multe obiective turistice renumite in Romania, nici unul nu este notat cu trei stele in acest ghid. Practic, se poate spune ca este o mandrie si o onoare pentru locuitorii comunei ca au cetatea si biserica fortificata in comuna.

Biserica a fost construita in secolul al XIII-lea, iar Cavalerii Teutoni au pus bazele construirii in anul 1218. A fost finalizata constructia insa de catre calugarii cistercieni. Planul bisericii in forma de cruce greaca a fost modificat insa in perioada 1512 – 1515. Atunci au fost anexate doua nave laterale inegale si a fost extinsa nava centrala. Deasupra careului a fost ridicat in anul 1461 un turn clopotnita.

Cetatea a fost construita in mod special pentru a apara biserica Prejmer de atacurile inamice. In acea perioada, turcii si tatarii atacau frecvent Transilvania, intrand cu usurinta prin Pasul Buzaului.

In cetatea Prejmer exista si in prezent camerele de locuit si camarile de provizii ale oamenilor din acele vremuri. Acestea sunt desfasurate pe 4 etaje.

Astazi, biserica si cetatea Prejmer sunt incluse in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. In anul 1999 au fost inscrise pe lista patrimoniului. Oamenii pot vizita obiectivul turistic care are urmatorul program:

Program:

Program de vara 1.04-31.10.

Luni – Sambata 09:00 – 18:00.

Duminica 11:00 – 18:00.

Program de iarna 01.11-31.03

Luni – Sambata 09:00 – 16:00.

Duminica 11:00 – 16:00.

Daca iti doresti asadar sa vizitezi acest obiectiv turistic, acum cunosti si intervalul orar in care este posibila vizitarea.

Check Also

Restaurant Sinaia

Restaurant Sinaia

De ce aleg turistii sa manance intr-un restaurant Sinaia? Majoritatea turistilor aleg sa manance intr-un …

Close