luni , iunie 24 2024
Breaking News
Home / Constructii / De ce sa optati pentru case lemn?

De ce sa optati pentru case lemn?

De ce sa optati pentru case lemn?

Casele din lemn devin din ce in ce mai populare la noi. Lemnul este un material de constructie foarte apreciat, acesta fiind unul foarte comun. Lemnul a fost folosit de oameni chiar si in perioadele preistorice, de atunci pana azi, acest material, a continuat sa fie foarte des folosit. Mutatul in incinta unei case lemn reprezinta un mod de a ne apropia de natura. Aceste locuinte au o multime de avantaje. Va voi prezenta in continuare beneficiile construirii unei case din lemn.

De ca sa optati pentru alegerea unei case lemn?

case lemnO astfel de casa va fi construita foarte usor. Atata timp cat fundatia s-a uscat, cu o echipa de 20-25 de oameni, o casa de 55-60 de mp poate fi ridicata in numai 5 zile. Un alt avantaj il consta faptul ca o casa din lemn este mult mai calduroasa. Fiind un material izolant, lemnul salveaza si mult spatiu. Veti vedea ca apeland la o astfel de casa, veti reusi sa folositi mai putin spatiu pentru constructie decat in mod normal. Acest lucru va insemna ca va veti putea bucura de o casa mai spatioasa.

Rezistenta la cutremur este un alt beneficiu al unei astfel de case lemn. Avand in vedere modul de imbinare al elementelor din lemn, precum si faptul ca este un material elastic, lemnul va prelua foarte bine miscarile seismice. O casa din lemn va rezista la un cutremur de 8 pe scara Richter fara probleme.

Costurile de realizare a unei case din lemn

O casa din lemn este mai ieftina decat una construita de exemplu pe o alta structura. Costul unei case de 50-60 de mp va fi undeva la 20.000 de euro. Printre alte avantaje se mai numara si protectia impotriva incendiilor, lemnul fiind tratat ignifug. In caz de incendiu, elementele afectate se vor inlocui si nu va trebui realizata o evaluare generala a intregii structuri.

Check Also

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Ce avantaje si dezavantaje ofera o proiectare instalatii CCTV Brasov? Majoritatea antreprenorilor au ales deja …

Close