miercuri , decembrie 6 2023
Home / Casa si Gradina / Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Cine ma poate ajuta sa obtin o autorizare ISU Brasov?

Exista antreprenori care cauta ajutor atunci cand trebuie sa obtina o autorizare ISU Brasov. Discotecile, cluburile, salile de sport si nu numai, au nevoie de autorizatie de securitate la incendiu emisa de catre ISU, pentru a functiona. Mai multe detalii insa in legatura cu aceasta autorizatie puteti descoperi citind articolul pana la final.

Ce este o autorizare ISU Brasov?

Inainte de a afla cine poate ajuta la obtinerea autorizarii sau autorizatiei, este firesc sa vedem ce este aceasta. Ei bine, o autorizatie ISU este un document pe care il emite Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (Brasov in exemplul nostru).

Autorizare ISU BrasovDocumentul este efectuat in urma unor verificari ale inspectorilor de la ISU, atat in teren cat si asupra documentelor. Acestia verifica daca sunt implementate corect masurile de aparare impotriva incendiilor (mentionate in avizul ISU).

Daca totul este in regula, este indeplinita cerinta de securitate la incendiu pentru constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari. In aceste conditii se elibereaza autorizatia ISU.

Cine are nevoie de autorizatie ISU?

O autorizare ISU Brasov este necesara in mai multe situatii. In continuare va prezentam cateva situatii in care se cere autorizatia, pentru a va crea o idee. Asadar, iata cateva exemple de situatii in care este nevoie de autorizatie de securitate la incendiu:

  • Cladirile cu o inaltime mare si foarte mare au nevoie de autorizatie de securitate la incendiu.
  • Sediile publice a caror suprafata au mai mult de 600 de metri patrati au nevoie de autorizatie ISU.
  • Garile, autogarile sau aerogarile necesita printre altele autorizatia de la pompieri.
  • Cladirile care au comertul ca destinatie, alimentatie publica, ingrijirea sanatatii, cultura sau spatii de birouri necesita autorizatie ISU.
  • Autorizatia ISU este necesara pentru spatiile de depozitare a buteliilor transportabile.
  • Centrele de agrement si centrele de primire turistica au nevoie de autorizatie de la pompieri.
  • Chiar si lacasurile de cult au nevoi de autorizatie de securitate la incendiu, alaturi de spatiile de cazare aferente.
  • Cladirile care dispun de mai mult de patru niveluri subterane au nevoie la randul lor de autorizatia ISU.

Cu siguranta, exista foarte multe alte situatii in care autorizatia de la pompieri este necesara. In lipsa acestui document, in cladirile respective nu poate fi desfasurata nici un fel de activitate. Acum probabil va intrebati cum se obtine acest document. Mai multe detalii puteti afla in secundele urmatoare, citind urmatoarele randuri.

Obtinerea autorizatiei

Cei care au nevoie de autorizare ISU Brasov au doua solutii. Fie aleg sa se ocupe personal de obtinerea autorizatiei, fie cauta ajutor. Prima solutie nu este cea mai buna in conditiile in care vor pierde mult timp, pe care il vor putea petrece mai util desfasurand alte activitati.

Cel mai simplu este sa ceara ajutorul unei firme de specialitate. Exista firme care intocmesc dosarul cu toate documentele necesare pentru a obtine autorizatia de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Nu doar ca intocmesc dosarul ci si il depun.

Aceste firme presteaza insa si alte servicii cum ar fi realizarea scenariului de securitate la incendiu. Este vorba despre un scenariu care contine informatii genere dar si informatii amanuntite referitoare la constructia pentru care se obtine.

Totodata, firmele de specialitate proiecteaza sistemele si instalatiile necesare pentru securitate la incendiu. Se ocupa de asemenea si de intocmirea dosarului si depunerea acestuia pentru obtinerea avizului de la ISU.

Aceasta este fara doar si poate, cea mai buna solutie atat cand este necesara o autorizare ISU Brasov, cat si un aviz ISU.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Tipuri de asfalt fabricate intr-o statie asfalt Brasov In viata de zi cu zi, vedem …

Close